Šta se krije iza viralne Loewe torbe u obliku paradajza?
Šta se krije iza viralne Loewe torbe u obliku paradajza?

Šta se krije iza viralne Loewe
torbe u obliku paradajza?

Nakon i više nego uspešne Challengers press turneje, i autfita koji su obeležili istu, shvatili smo da Jonathan Andreson na čelu Loewe brenda, trenutno, vodi modnu igru. Od custom made štikli s teniskim lopticama do tematskih haljina koje su veličale ovaj sport, Loewe objasnio je kako se stilizuje filmska turneja. S druge strane, možda i najveća modna veličina Anna Wintour takođe dala je svoje poverenje španskom brendu na ovogodišnjoj Met Gali. Nakon dugogodišnjeg favorizovanja Chanel-a, The Garden of Time i Anna ipak su rekli – Loewe. Kako Jonathan Anderson pažljivo sluša sve ljubitelje njegov rada, od viralnog meme-a ovog puta nastala je torba. Povrće i Loewe još jednom su naš modni dream team – te vam predstavljamo, za sada zvanično bezimenu, paradajz torbu.

Not the first veggie by Loewe


I ako je paradajz torba trenutno najviralniji komad, moramo priznati da ovo nije prvi put da Loewe koketira sa povrćem. Fall Winter 2024 kolekcija poznate španske kuće, prezentovala je siluete inspirisane radovima američkog umetnika Alberta Yorka. Uz krojeve koji su veličali stvaralaštvo poznatog umetnika, u samom fokusu našli su se komadi koji su prezentovali povrće. Na našoj wishlist-i našao se takozvani Asparagus bag. Uz njega, postojale su i torbe koje su reprezentovale salatu, kelj kao i ostalo povrće i voće. Sve one, bile su izrađene od sitnih ručno šivenih perlica. I ako je ovog puta u fokusu paradajz nešto drugčije strukture, možemo reći da smo zahvalni Jonathanu Andersonu koji nas svojim komadima podstiče na (modni) zdrav život.

Tomato bag


Ako se pitate kako je u sred cruise sezone stigla Loewe paradajz torbica, sve je zapravo počelo od viralnog meme-a na mreži X (ex Twitter). I ako većina za ovu mrežu može reći da i nije najpozivinijeg karaktera, ovog puta imala je i više nego pozitivan uticaj na Jonathana Andersona. Naime, nedavno se pojavio viralan post u kom je spomenuto da paradajz interesantnog oblika iz nepoznatog razloga podseća na Loewe brend i njegove siluete. S jedne strane, i mi smo uvideli sponu. Ubrzo, Jonathan Anderson obradovao nas je komadom inspirisanim baš ovim paradajzom. To je ovog puta bila torbica, i to u clutch formi. Za sada, i dalje nemo informacija da li će pomenuti model biti u prodaji, kao i o njegovom zvaničnom imenu. Međutim, ono što definitivno znamo je da će se naći na jednom od vodećih mesta naše wishlist-e.

Pored torbe u obliku paradajza, Jonathan Anderson pripremio nam je još jedno iznanađenje, koje uskoro stiže. To je knjiga koja će obuhvatiti deceniju stvaralaštva u pomenutom brendu. Stoga, ne možemo dočekati da oba noviteta, kako modni tako i književni, budu u prodaji, te do tada verno pratimo svaki korak veličanstvenog modnog kreatora.

Foto: Instagram / @loewe, @jonathan.anderson

Učitati još
Zatvori