Povratak Louis Vuitton Millionaires naočara (nakon dve decenije) je sve što smo želeli
Povratak Louis Vuitton Millionaires naočara (nakon dve decenije) je sve što smo želeli

Povratak Louis Vuitton Millionaires naočara (nakon dve decenije) je sve što smo želeli

Pharrell referencing himself 

Često govorimo o novim trendovima koji će dizati modne profite i lestvice surovog konzumerizma, ali isto tako neretko poentiramo imperativ mode – vintage i comeback ideologiju. Ako nas pitate, svaki kolekcionar komada iz modnih zlatnih epoha, mora imati makar neki model iz Tom Fordove ere u Gucciju, Martina u Margieli, Galliana u Dioru, i tako dalje i tako bliže. Međutim, era koja je takođe postavila postulate brenda koji je na neki način zvezda ovogodišnjih Olimpijskih igara u Parizu, predstavlja onu pod zajedništvom Louis Vuittona i Marc Jacobsa, ranih 2000-tih godina.

Marc svom brendu ove godine priredio je baš taj dugoočekivani comeback, vraćajući Graffiti torbu i kolaboraciju sa Stephenom Sprouseom. Međutim, sada nam nešto slično servira i trenutni miljenik, Pahrrell. Pogodite šta – ikoničan Millionaires Sungalsses model je opet u prodaji, po nešto višoj ceni, nakon dvadeset godina. U nastavku donosimo i kroz koje je sve ere ovaj model pustio svoje korene.

The OG Millionaires / back to ‘04


Kada govorimo o ovom ikoničnom modelu, povratak u 2004. godinu je neizbežan. Pre dve decenije, tokom kreativnog vođstva Marc Jacobsa u Louis Vuittonu, Pharrell i Nigo kreirali su čuvene Millionaires Sunglasses. Inspiracija ovih naočara interesantnog oblika bili su ni manje ni više Toni Montana i Notorious B.I.G. Američki reper koji je činio imperativ holivudske elite 2000-tih godina i lik iz jednog od danas kultnih filmova, svojim karakterima načinili su inspiraciju ovog modela.

Tadašnja cena ikoničnih naočara bila je fiksnih 1200$, dok su sada gotovo duplo skuplje. Ovaj podatak govori nam dosta – comeback se gotovo najviše ceni, te ga naravno svi pasionirano žele jer upotpunjava deo nekada ispisane modne istorije.

Ove naočare činile su apsolutni staple svih tadašnjih zvezda, te su bile više nego jasan favorit mnogih poznatih ličnosti, među kojima je i Kanye West (lično).

Ovaj model pratio je interesantan oblik kao i neizbežan zlatan detalj. Najpopularnije bile su one crne, ali su dolazile i u mnogim vibrantnim bojama.

Profimedia

Virgil’s take


Ukoliko se mislite da je ovo prvi povratak Millionaires modela, varate se. Naime, ove naočare zaista bile su zlatna tačka Louis Vuitton eyewear igre. Sada, vraćaju se u poupuno iston obliku kao i pre dve decenije. Dok su nas u drugoj formi i pod istim nazivom posetile i 2019. godine pod kreativnim vođstvom Virgila Abloha. Modni genijalac, čije se odsustvo u industriji i više nego oseća, na svojoj debitantskoj reviji za francuski brend prezentovao je svoj take Millionaires modela po nešto nižoj ceni od 800$.

Nešto kockastije, s upečatljivim detaljima sa strane i mirror like staklima, još jednom Millionaires model zaludeo je internet. Svi su ih želeli, i svi ih pet godina kasnije, i dalje nose i ponovo kupuju.

Louis Vuitton S19
Louis Vuitton F20

Same glasses, different price point


Sada, dvadeset godina nakon originalnog modela i pet posle Virgilovog take-a, stiže ikoničan model po skoro duploj ceni. Za 2100$ možete se vratiti u holivudsku stilsku igru s početka 2000-tih godina. I posedovati omiljen model mnogih poznatih zvezda.

Da li je ova cena opravdana ili ne, odgovor je individualan. Činjenica je da jesu na skupljoj strani. S obzirom na to da po ovoj ceni u nekoj drugoj luksuznoj kući možete kupiti torbu ili cipele. Ali s druge strane, činjenica je da kupujete timeless model i referencu.

Bilo kako bilo, čini se da Pharrell u Louis Vuittonu radi sjajan posao. Kreira fantastične komade ali i diže cene. Kako je i sam rekao u jednom od svojih intervjua pre dolaska u Louis Vuitton – Svaki brend mora pokriti events/lifestyle, comfort, resort, sports, core staples kategorije – a on to definitvno radi (po i više nego visokim cenama). 

Louis Vuitton F24

Foto: Profimedia / Launchmetrics/spotlight / Instagram / @louisvuitton /

Učitati još
Zatvori