Louis Vuitton Women’s Cruise 2025 kolekcija – ljubavno (modno) pismo španskom odevanju i sunčanoj Barseloni
Louis Vuitton Women’s Cruise 2025 kolekcija – ljubavno (modno) pismo španskom odevanju i sunčanoj Barseloni

Louis Vuitton Women’s Cruise 2025 kolekcija – ljubavno (modno) pismo španskom odevanju i sunčanoj Barseloni

Dolaskom letnje sezone stižu i nove kolekcije i euforija front row sage. Pored novih kampanja, trenutnu glavnu reč modne igre vodi Cruise terminologija. Kolekcije koje ćemo ubrzo videti na policama i koje su namenjene prodaji. Neke štikliraju profitnu kartu, dok druge ostanu po strani. Za sada, kao jedna od najuspešnijih izdvojila se Gucci Cruise kolekcija przentovana u Londonu, koja će demantovati Gucciev profitni pad. Isto tako svedočili smo i Chanel Cruise sagi u nešto kišnijem Marseju, a gde smo se sada zaputili? Tačan odgovor bio bi u Barselonu, uz famozne Louis Vuitton putne torbe. Nicolas Ghesquiere prezentovao je Women’s Cruise 2025 kolekciju u sunčanoj Španiji, a evo šta sve znamo o njoj.

Barselona, Spain?


Isto koliko i mi volimo da putujmo, obilazimo nove destinacije i crpimo inspiraciju iz različitih kultura, na gotovo isti princip funkcioniše i Louis Vuitton. Francuska modna kuća predstavlja sinonim svakog luksuznog putovanja. Svojim famoznim putnim torbama i koferima postali su desna ruka travel sage. Takođe, njihove resort kolekcije poseduju i jedne od najnosivijih beach wear modela. Putovanje sa stilom i Louis Vuitton idu ruku pod ruku, te je i nova Women’s Cruise kolekcija u svom fokusu prezentovala Art of Travel terminologiju.

Kao odbrana lokacija i inspiracija ovog puta bila je Barselona, preciznije Park Güel. Nicolas, kreativni direktor ženskog odeljka francuske modne kuće, svoju inspiraciju pronašao je u španskom načinu odevanja. U glamuru koji odiše toplotom i ležernosti španskih zalazaka ali i neobičnim siluetama i kolor paleti koja oslikava boje ovog živog grada. Kroz svoju prizmu, Nicolas približio je koheziju španskog chic-a i odvažnog DNK francuske modne kuće.

Hats, hats and hats


Priča o španskom glamuru ovog puta vođena je šeširima. Gucci Cruise čini se za sada komercialnijim, u prvi plan stavljajući velike torbe i Tom Ford eru na Sabatov način, dok Louis Vuitton zagovara chic. Ono što definitivno znamo je da ćemo od sada više nositi šešire, vođeni njihovom dominacijom na pomenutoj reviji, i nadati se da će baš naš imati Louis Vuitton potpis. Pleteni šeširi intersantnog oblika i poprilično nosivih tonova predstavili su zvezdu kolekcije. S druge strane, društvo ovim glamuroznim siluetama pravile su nešto brže naočare. Dok su kombinacije prezentovale letnju eleganciju, naočare su govorile – ipak smo na odmoru, u Barseloni i želimo glasnu muziku i žurku. Stakla chrome nijansi donele su neizostavan cool detalj koji se nalazi unutar svake Louis Vuitton kombinacije.

Manje monograma, više letnjeg glamura ali i brzih naočara.

Balloon skirts said YES to LV


Kako je Španija jedna od glavnih inspiracija, čini se da je i stvaralaštvo Cristóbala Balenciage provuklo svoje siluete kroz ovu kolekciju. Kao što svi već dobro znamo suknje balloon silueta postale su najveći trend sezone. Međutim, čovek koji je kreirao ovaj playful pak glamurozan pravac bio je Cristóbal Balenciaga. I ako je sada jedna od prvih asocijacija na pomenutu modnu kuću upcycling kao i kreacije koje zapravo predstavljaju vrstu socijalnog eksperimenta, čovek koji je stvorio ovu etiketu propagirao je nešto drugačiji pravac. Balloon suknje i Louis Vuitton su možda produkt trenda, a možda i francuska referenca na stvaralaštvo španskog modnog genija.

It’s wearable


I ako se chic izdvojio kao jedna od glavnih komponenti ove kolekcije, ne krijemo da jeste nosiva. Ležerne siluete uzele su ready to wear. Široke pantalone, izražene naramenice kao i strukirani sakoi preuzeli su vodeću reč. Chic ali i cool, lady like ali i pogodno za ulice, Louis Vuitton štiklirao je gotovo sve modne kutije svojom novom kolekcijom.

Louis Vuitton Woman’s Cruise 2025 kolekcija
Louis Vuitton Woman’s Cruise 2025 kolekcija

Foto: Profimedia / Instagram / @louisvuitton, @ninauc

Učitati još
Zatvori