Luka Tešić i Sava Suvacarov: Srpski modeli koji osvajaju svetsku modnu scenu
Luka Tešić i Sava Suvacarov: Srpski modeli koji osvajaju svetsku modnu scenu

Luka Tešić i Sava Suvacarov: Srpski modeli
koji osvajaju svetsku modnu scenu

Naša zemlja je u protekloj deceniji iznedrila veliki broj modela koji uspešno grade karijere na svetskoj modnoj sceni i šetaju pistama rame uz rame sa nekim od najpoznatijih lica iz fashion industrije. U poslednje vreme u fokusu su i muški modeli, a Luka Tešić i Sava Suvacarov su fresh lica o kojima se u poslednje vreme dosta priča. Jedan je više fokusiran na pistu, a drugi na modne kampanje, ali pred obojicom je veoma svetla modna budućnost. Let’s meet them.

LUKA TEŠIĆ

Luki modna scena nije strana, kako je njegova rođena sestra takođe uspešan model. Njegova inicijalna matična agencija u Srbiji bila je J’s Management, a u svetu ga reprezentuju The Troopers. Italijanski modni dizajneri ga obožavaju, te redovno radi revije za modne kuće Dolce & Gabanna i Dsquared2, a poznata braća Dean i Dan su ga čak odabrali i kao zaštitno lice za jednu od svojih kampanja. Svoj modni varijabilitet pokazao je i time što je odabran na kastingu za reviju Vivienne Westwood, a njene revije imaju zaista prestroge kasting direktore.

Imao je i svoju debitantsku reviju u Parizu i to za jedan od naših omiljenih brendova Off White, kao i veliki broj modnih editorijala koje je u poslednjih godinu dana implementirao u svoj (već zavidan) portfolio. Luka je prošle godine dao intervju za naš portal, a u njemu otkriva sve detalje koji se dešavaju iza kamere.

SAVA SUVACAROV

Sava je odrastao u Americi, a velika pasija mu je skejtbording. Njega je, nakon njegovog preseljenja za Srbiju, oktrio Stefan, vlasnik i skaut agencije Demons Model Management, a Sava u poslednje dve godine ima zaista sjajne modne anganžmane i teško ga je bukirati jer uglavnom već bukiran za ceo mesec unapred.

On je u protekloj godini uradio kampanje za modne kuće Ralph Lauren Polo i Amiri, a pre par godina bio je i runway model na Nedelji mode u Milanu, i to za Armani. Zaštitno je lice poznatog modnog lanca Urban Outfitters, ali i zvezda mnogobrojnih svetskih modnih editorijala na kojima je radio sa priznatim fashion fotografima. Sava se lako vizuelno transformiše iz američkog tinejdž skejtera u svaku ulogu koja mu se da, a njegov modni potencijal još uvek nije ni približno iskorišćen.

Učitati još
Zatvori