Za Magdu Butrym Slavic Chic nikada ne izlazi iz mode – to potvrđuje i Fall/Winter 2024 kolekcija
Za Magdu Butrym Slavic Chic nikada ne izlazi iz mode – to potvrđuje i Fall/Winter 2024 kolekcija

Za Magdu Butrym Slavic Chic nikada ne izlazi iz mode – to potvrđuje i Fall/Winter 2024 kolekcija

Jesen je stigla, što znači da se polako ali sigurno pripremamo za sezonu bundi od veštačkog krzna i čuvenu mob wife estetiku. Međutim, za pojedince koji čine deo Slavic zajednice, mob wife nije estetika – već način života. Stoga, ovu estetiku neretko sebi prisvajaju i nazivaju je Slavic Chic. Ovaj modni pravac veliča sve one odevne komade koje možete pronaći u ormaru svoje bake, koji čine pretežno komadi iz osamdesetih godina. Glomazne bunde, šubare, biseri, somot, marame – to je Slavic Chic. Preciznije – to je Magda Butrym.

Poznata poljska dizajnerka kroz gotovo svaku kolekciju obradi temu pomenute estetike, na nešto drugačiji način. Njena Fall/Winter 2024 kolekcija u fokus stavlja narativ Decenije ruže, koja je usko povezana sa decenijom postojanja brenda o kom danas govorimo. Šta su za Magdu ruže a šta Slavic Chic, i koliko su jedno drugom kompatabilni, donosimo u nastavku.

 Decenija ruže


Decenija ruže ekvivalentna je deceniji postojanja brenda Magda Butrym. Istoimena dizajnerka je svoju etiketu oduvek imenovala onom koja kreira komade u kojima se žene osećaju ženstveno. Samo poreklo poznate dizajnerke, u njenu kreativu zasadilo je koncept Slavic Chic-a. Poljska definitivno jeste jedna od država u kojoj ovaj modni pravac vlada, kako na ulicama možete videti chic bake u kožnim mantilima, odvažne žene u glomaznim bundama i devojke u crvenim haljinama. Međutim, ono što je izgradilo Slavic Chic upravo su žene koje ga nose. Pored činjenice da su komadi koje biraju fantastični, njihov stav je ono što prodaje odeću i čini je poželjnom. Žena koja favorizuje Slavic Chic je odvažna, zna šta želi, hoda podignute glave i mnogi je neretko smatraju oštrom. Za okolinu, ona to i jeste. Ali u dubini svog bića ona samo želi bukete krhkih ruža, koje se kao i ona čine trnovito.

Pored odvažne dame čiji stil svi žele, novu kolekciju Magde Butrym vidimo i u ormaru stylish bake koja vas podseća da nosite crveni konac uz – Da te neko tako lepu ne urekne. Oštri pogledi i oštre siluete bili su imperativ nove kolekcije, koja se našla na našoj listi želja.

Magda Butrym je kreirala kolekciju koju čine dugački kožni mantili, seksi cipele, haljine sa crvenom maramom, rukavice koje predstavljaju savršenog modnog saveznika ove zime, i sve o čemu stylish žena slovenskog porekla sanja. Magda definitivno jeste jedna od dizajnerki sa kojom se mogu poistovetiti žene sa balkanskog podneblja, kako je Slavic Chic modni pravac koji favorizuju.

Kolekciju koju je Magda prezentovala kao omaž deceniji postojanja svog brenda, možete poručiti online.

Foto: Vitali Gelwitch / Instagram / @magdabutrym /

Učitati još
Zatvori