Marc Jacobs x Stephen Sprouse Tote Bag: Oda kultnoj kolaboraciji iz Y2K ere
Marc Jacobs x Stephen Sprouse Tote Bag: Oda kultnoj kolaboraciji iz Y2K ere

Marc Jacobs x Stephen Sprouse Tote Bag: Oda
kultnoj kolaboraciji iz Y2K ere

Arhiva kao i come back definitivno čine jedne od omiljenih epiteta modnog vokabulara obožavalaca ove pokretne umetnosti. Kako i mi kao posmatrači, a u neku ruku i značajni deo, ove industrije neprestano isčekujemo arhivske komade, čini se da su i dizajneri na istom poglavlju. Iz razgovora Miuccie Prade i Rafa Simonsa zaključili smo da reč novo predstavlja možda i najveću noćnu moru modnih kreativaca. Svi oni, trude se da svakom svojom kolekcijom donesu nešto novo ali se mi donekle i najviše obradujemo referencama i come back sagi. Baš ovim principom, Marc Jacobs proslavio je četvrtu deceniju postojanja Tote Bag modela svog brenda. Svojoj etiketi poznati dizajner doneo je detalj iz Louis Vuitton ere kolaboracijom sa Stephenom Sprouseom. Stoga, donosimo sve o torbi koja prati čuvenu Graffiti igru.

Marc Jacobs, Louis Vuitton and Stephen Sprouse


Dve decenije kasnije, na ulicama Njujorka zapazili smo Louis Vuitton x Stephen Sprouse torbu iz 20001. godine, naravno, na Rihanni. Američka pop diva, fashion killer i business mind podsetila nas je na torbu koja je nosila IT simbol 2000-tih godina. U toku svog kreativnog vođstva u Louis Vuitton brendu, Marc Jacobs prezentovao je jedan od najikoničnijih modela torbi. Kao gostujućeg dizajnera odabrao je Stephena Sprousea, te je njihovom zajedničkom magijom nastala fazozna Graffiti torba. Američki dizajner više od petnaest godina poslovao je u francuskoj modnoj kući na poziciji kreativnog direktora. Sada, kultnu kolaboraciju sa Stephenom Sprouseom, Marc Jacobs doneo je i svom brendu.

Tote Bag’s 40th anniversary


Tote Bag predstavlja jedan od najpopularnijih i najprodavanijih modela Marc Jacobs brenda. Dolazi u raznovrsnim veličinama, bojama i materijalima, a ovog puta i sa grafitnim neon zelenim natpisima po sebi. Već četiri decenije ova torba predstavlja jednu od prvih asocijacija na američku etiketu, te se čini da je baš ona bila best match ove kolaboracije. Lice nove kampanje bila je niko drugi no Christy Turlington, ikona modne scene devedesetih godina.

Pomenuti model torbe možete poručiti na oficijalnom sajtu Marc Jacobs brenda, a ne sumnjamo da će se baš ona ubrzo naći pod sold out potpisom.

Učitati još
Zatvori