Ko je Mark Gong – novi omiljeni dizajner poznatih ličnosti (i njihovih stilista)
Ko je Mark Gong – novi omiljeni dizajner poznatih ličnosti (i njihovih stilista)

Ko je Mark Gong – novi omiljeni dizajner poznatih ličnosti (i njihovih stilista)

U martu mesecu pisali smo o njegovoj zapaženoj reviji u okviru koje se našla rekreacija i jednog od omiljenih nam autfita lika Carrie Bradshaw, nošenog u prvom delu filma “Sex & The City”. Kako zvanično ne postoji izlaz iz te kolekcije koji na nas nije ostavio utisak znali smo da ovog mladog dizajnera, poreklom iz Azije, čeka vrlo svetla budućnost.

Fast forward samo tri meseca kasnije i – njegove kreacije nose neke od najpoznatijih svetskih ličnosti. Na listi novih fanova ovog azijskog dizajnera našle su se Rihanna, Doja Cat i Peggy Gou. Not bad, not bad at all. 

Mark gong
@markgong_official
@markgong_official

Ko je Mark Gong i zašto je na našem modnom radaru?

Talentovani dizajner, poreklom iz Šangaja, baziran je u Njujorku gde je i završio poznatu Parsons školu za dizajn. On je aktivno prisutan na modnoj sceni nešto više od pet godina, a nakon poslednje F/W kolekcije dobio je dugoočekivanu mainstream popularnost.

Za to su delimično odgovorni Mell Ottenberg i Brett Alan Nelson, muškarci koji stoje iza vizuelnih identiteta Rihanne i Doje Cat. Ova dva kreativca prepoznala su genijalnost poslednje kolekcije koju potpisuje Mark Gong i shodno tome svoje muze, za određene prilike, obukla upravo u njegove komade.

Peggy Gou was always a fan

Planetarno popularna producentkinja i DJ, Peggy Gou, već nego vreme podržava talenat i rad ovog mladog dizajnera. Poslednji u nizu povoda je promocija njenov novog (već viralnog) singla “Lobster Telephone”. Ona je nosila Mark Gong komade i u okviru svog nastupa na festivalu Coachella u aprilu, te otvoreno pokazala simpatije koje gaji prema odeći koju on kreira i stvara.

Dok sa nestrpljenjem čekamo novu kolekciju i pre svega temu iste, kako dizajner obožava tematske revije, u ovom tekstu vas malo dublje upućujemo u njegov rad koji je konačno prepoznat od svetskih stilista i kreativaca. Stay tuned for more.

Foto: Instagram / @markgong_official

Učitati još
Zatvori