Willem Dafoe prošetao Miu Miu pistom na kojoj je Miuccia Prada servirala library nerd estetiku
Willem Dafoe prošetao Miu Miu pistom na kojoj je Miuccia Prada servirala library nerd estetiku

Willem Dafoe prošetao Miu Miu pistom na kojoj je Miuccia Prada servirala library nerd estetiku

Jedna od najisčekivanijih revija sezone definitivno je ona koju potpisuje (i ne tako) mala Prada. Sestrica italijanske etikete, koja nas je sprovela kroz sinergiju modnih i tehnoloških matrica, danas prezentovala je svoju viziju za Proleće/Leto 2025. Italijanska etiketa kao svoju odabranu lokaciju selektovala je metropolu stila, koja nam je za sada servirala skriveni modni tavan Alessandra Michelea, Seán McGirrovu referencu na reviju iz 1994. godine, ali i povratak na Yvesove stil kroz Vaccarellov Saint Laurent. 

Miu Miu servirao je sve što smo želeli – library nerd estetiku, feminizam kao glavni narativ i Willema Dafoea na modnoj pisti. Da li bismo uopšte mogli da tražimo nešto više?

MIU MIU SS25
MIU MIU SS25
MIU MIU SS25
MIU MIU SS25
MIU MIU SS25

 Miu Miu Women’s Tales in runway mode


Miuccia Prada ove godine servirala je najbolju reviju sezone svojom kolekcijom za Proleće/Leto prezentovanom na Nedelji mode u Milanu. Dok nas je etiketa koju čini trouglasti logo i kolaboracija sa Rafom Simonsom obradovala kolekcijom koja je predstavila modnu koloniju 22. veka i sinergiju tehnoloških algoritama i pojma uniforme, Miu Miu nastavio je u corpcore maniru. Jasno je, sve što Miuccia kreira nalazi se na must-buy listi svih modnih corpo devojaka. Te je logičnim sledom okolnosti Miu Miu nastavio svoju favorizaciju polo džempera i hot pants trenda.

Međutim, pre nego što se fokusiramo na same krojeve, bitno je poentirati storytelling koji je činio polaznu tačku celokupne revije. Mala Prada svojim književnim aktivacijama već neko vreme u fokus stavlja dela feminističkih književnica širom sveta. Međutim, na reviji za Proleće/Leto poznata etiketa kolekciju kreirala je kroz razgovore sa raznolikim ženama iz sveta umetnosti i filma. Pozivnica za reviju bila je kreirana od soli uz natpis – Salt looks like sugar. Pomenutu invitaciju kao i same instalacije na revijskom podijumu kreirala je umetnica Goshka Macuga.

Autentične poruke koje su lebdele nad novim komadima, predstavljale su štampane dijaloge koje je brend obavio sa mnogim umetnicama u sklopu svog Women’s Tales programa.

Willem Dafoe serving corpcore


Iako nas je Prada naučila načinu na koji vanzemaljske kolonije posmatraju uniformu, Miu Miu želeo je da predoči važnost ličnog karaktera i stila u doba interneta i bezbroj informacija koje nas okružuju. Koliko informacije koje upijamo svakodnevno utiču na naš stil? Koliko, nakon mnogobrojnih gorućih trendova koji nastaju svakodnevno, ima nas samih u stilu odevanja koji biramo? Mala Prada naterala nas je da se zapitamo – da li uopšte posedujemo lični stil? Umetnost kojoj se divimo, pesme koje slušamo, filmovi koje gledamo – sve ove komponente na kraju dana kreiraju naš stil oblačenja.

Snažna poruka male Prade, servirala je kombinacije koje dodajemo na listu želja. Miu Miu i dalje favorizuje hot pants trend, poentirajući da su micro šortsevi apsolutni must. Istim Miuccia je ovog puta dodala a little bit of spice, edgy srebrnim i zlatnim kaiševima. Miu Miu devojka čita feminističku literaturu, njen stil predstavlja odraz umetnosti koju konzumira te se u fokusu nalazi corpcore i library nerd estetika. A ovom klanu pridružio se i ikonični glumac Willem Dafoe. Čovek kog smo gledali u mnogim filmskim ostvarenjima Marvel produkcije, bio je naš modni naučnik odeven u head to toe Miu Miu.

Miuccia Prada zna kako da napravi reviju ali i kolekciju za pamćenje. Te je i više nego jasno da će Miu Miu još jednom biti hottest brand of the year.

MIU MIU SS25
MIU MIU SS25
MIU MIU SS25
MIU MIU SS25
MIU MIU SS25

Foto: Launchmetrics/spotlight

Učitati još
Zatvori