Modna kuća Celine izbacila je liniju aksesoara za kućne ljubimce
Modna kuća Celine izbacila je liniju aksesoara za kućne ljubimce

Modna kuća Celine izbacila je liniju
aksesoara za kućne ljubimce

Your dog can wear Celine now.

Hedi Slimane, kreativni direktor modne kuće Celine, inspirisan svojim psom Elvisom proširio je asortiman i dizajnirao mini liniju aksesoara za kućne ljubimce. Kako je potrošačka kultura širom sveta dostigla svoj vrhunac – bebe i deca sada imaju svoju mini kolekciju Dior parfema, a psi ćebad i ogrlice u koje je ugraviran Celine logo.

Kapitalizam at it’s finest. 

Celine
Celine

Dogs in fashion

U novoj Celine kolekciji aksesoara za pse dominiraju tri dimenzije ogrlica, koje mogu biti izrađene od kože ili prevrnute kože.

Povodac koji se povezuje sa ogrlicom možete kupiti u braon ili crnoj boji, a asortiman obuhvata i ćebad za pse, jastuke, činije za hranu, igračke kao i torbe za putovanja – i na svakom komadu ugraviran je Celine logo. Kvalitet je i dalje na prvom mestu pa su svi aksesoari nastali sa istom misijom koju modna kuća propagira a to je – da traju. Samim tim mnogo pažnje je posvećeno za sam odabir materijala, ali i ceo craftmanship po kojem je ova francuska modna kuća i poznata.

Elvis je, pored inspracije za kolekciju poslužio i kao model, te se njegove fotografije takođe mogu naći u ovoj neodoljivoj kampanji.

Status ili kvalitet?

Kada se dese ovakve mini kolaboracije postavlja se pitanje – da li je našim ljubimcima zaista potrebna ogrlica sa logom poznatih svetskih modnih kuća? Da li je ovo svojevrsni omaž krznenim prijateljima ili iz ovakvih poteza proizilazi čist kapitalistički duh? Mišljenja su podeljena, a svaka roba (kao i uvek) ima svog kupca. Cene Celine aksesoara za pse se kreću od 100€ pa sve do 3.000€, a jednako kvalitetne kožne ogrlice možete pronaći za mnogo razumniji novac.

Bilo kako bilo, smatramo da je Hedi Slimane ovo uradio iz puke ljubavi prema svom psu Elvisu, kao i mnogi dizajneri pre njega koji su u svoje kampanje i mini kolekcije implementirali svoje ljubimce. A ko može ovo da priušti – simply go for it. 

Učitati još
Zatvori