(Modne) Olimpijske igre su zvanično počele – otkrivamo koje dizajnere su zvanice nosile tokom otvarajućeg vikenda
(Modne) Olimpijske igre su zvanično počele – otkrivamo koje dizajnere su zvanice nosile tokom otvarajućeg vikenda

(Modne) Olimpijske igre su zvanično počele – otkrivamo koje dizajnere su zvanice nosile tokom otvarajućeg vikenda

(Modne) Olimpijske igre u Parizu zvanično su počele, a stilisti imaju pune ruke posla u okviru svog / who is gonna be best dressed / segmenta.

Kako ceo svet pomno prati sva dešavanja u Parizu, vizibilitet je kao poručen za product placement sadržaj. Dizajneri i modne kuće imaju svoje interno takmičenje: čije će komade poneti najveće zvezde u sledeće dve nedelje? Slobodno rečeno, pored Olimpijskih, na snagu stupaju i letnje modne igre. Let the best ones win.

Glumci, modeli i pevači našli su se krajem jula u „gradu svetlosti“ i servirali svoje autifite, ali, kao i u sportu, ne mogu svi biti pobednici.

Let the (fashion) games begin

U Parizu su se, na samom početku, izdvojile dve modne struje: Ralph Lauren VS Dior.

Kako je poznati američki kreator umešao prste u uniforme i off duty autfite čitavog USA olimpijskog tima, on je u Pariz doveo i svoje endorsere. Emma Chamberlain, Nick Jonas, Nina Dobrev i njen verenik, snouborder Shaun White – svi su oni u jednom mometu nosili head to toe Ralph Lauren. Nina, koja se oporavlja od povrede kolena, u jednom momentu prošetala je i Miu Miu komade jer – koja devojka može da im odoli?

Druga većinska struja vezana je za prestižnu kuću Dior. Performeri na otvaranju OI, Celine Dion i Lady Gaga, nosile su kreacije francuske modne kuće. Charlize Theron, koja je godinama zaštitno lice J’Adour parfema, takođe se pojavila u njihovoj haljini. Čini nam se kao da je zadatak menadžmenta glasio – obući najveće zvezde.

Naravno, tu su i celebrity ličnosti koje su došle u svojoj režiji, sa svojim ličnim stilistima. Ariana Grande je na otvarajućoj ceremoniji nosila custom made Thom Browne haljinu, a stilizovala ju je Mimi Cuttrell. Kaia Gerber je za istu priliku angažovala sve popularniju stilistkinju Molly Dickson, koja je za nju izdvojila haljinu francuskog brenda Marine Serre. Stilista Law Roach došao je do arhivskog komada koji potpisuje Jean – Charles de Castelbajac, a koji je deo njegove SS 2008. kolekcije. Nosila ga je njegova omiljena klijentkinja – Zendaya. I za kraj, Anna Wintour nosi Louis Vuitton.

Nastavićemo da vas izveštavamo o modnim pogotcima i promašajima tokom sledeće dve nedelje, stay tuned.

nina dobrev
modne olimpijske igre
Anna Wintour
modne olimpijske igre
Charlize Theron
Cynthia Erivo i Ariana Grande

Foto: Profimedia, Instagram / @mollyddickson / @luxurylaw / @poloralphlauren / @ralphlauren / @ladygaga

Učitati još
Zatvori