Back to (fashion) school: Nova kolekcija brenda Mona stavlja modu iz prve klupe u fokus
Back to (fashion) school: Nova kolekcija brenda Mona stavlja modu iz prve klupe u fokus

Back to (fashion) school: Nova kolekcija brenda Mona stavlja modu iz prve klupe u fokus

modni (corpcore) mesec je iza ugla


Deveti (ujedno i modni) mesec nalazi se iza ugla, ostavljajući vrelu sezonu koja u svoj fokus stavlja lenčarenje pokraj beskrajnih morskih horizonata, duge dane i kratke noći, SPF 50 kao must ali i zlatkasti golden hour iza sebe. Poslednji letovi koji sa sobom dovoze osunčane putnike za Beograd uveliko sleću, dok se oni koji su se vratili s dugoočekivanih godišnjih odmora već hvataju za glavu razmišljajući o činjenici da period sedenja za kancelarijskim stolom, uskoro dolazi.

Međutim, ukoliko nas pitate, septembar znači samo jedno – modni mesec koji u svom fokusu neguje povratak u prve klupe ali i kancelarijske stolice, u stilu. O trendovima koji će osvojiti predstojeću, pretežno kišnu, sezonu se uveliko raspravlja. Neki tvrde da ćemo ponovo nositi skinny jeans i baggy narativ ostaviti u prošlosti. Drugi kažu da Cowboy core iz leta prelazi u jesen poentirajući da boho estetika, kao jedan od stilskih pravaca koji je doživeo comeback, još uvek dominantno vlada modnom industrijom, dok se treći pasionirano referišu na jugonostalgičan narativ u modi.

Svi gorepomenuti modni pravci na neki način biće relevantni tokom najbitinijeg modnog meseca u godini. Ali estetika koja će dirigovati OOTD sagu kao i ono šta će se nositi na ulicama, definitivno je obožavani corpcore. A onaj koji pasionirano favorizujemo potpisuje domaća modna kuća Mona, koja nas svojom novom kolekcijom u stilu vraća u prve klupe.

moda iz prve klupe


Polazak u prve klupe, u modnom svetu jednako je relevantan kao i poziv za sedenje u redu koji je najbliži pisti na kojoj modeli šetaju u kreacijama koje će dirigovati modne postulate predstojeće sezone. Naravno, stilsko pripremanje za svaku narednu sezonu je komponenta koja uzbuđuje modne entuzijaste. Ali ona koja najavljuje deveti mesec, Nedelje mode širom sveta ali i suit it up narativ, jeste ona koju neprestano isčekujemo.

Moda iz prve klupe, prvih redova na modnim pistama ali i kancelarijskih odaja jeste ona koja pokreće sam core glamurozne industrije koja kao svoje produkte selektuje odevne komade koje pasionirano kolektujemo, svakodnevno nosimo ali i prenosimo sa kolena na koleno. Back to school za mališane ali i adolescente, koji će svoj put kasnije nastaviti u sklopu nekog drugog formata akademskog sazrevanja, aludira na višesatno ležanje pokraj preporučenog štiva. Dok u modi donosi ostavljanje nešto lepršavijih odevnih komada po strani i favorizaciju onih koji u svojoj suštini poseduju oštre siluete.

Radoholici raduju se poslovnim obavezama. Đaci vrcavim zavrzlamama u školskim klupama, a modni fanatici novoj kolekciji domaćeg brenda Mona koji je još jednom odlučio da svojim, krojevima ispiše modni pravilnik, koji ćemo slepo slediti.

power suit (& skirt)


U Moninoj školi stilskog sazrevanja, kombinacija koja donosi maksimalnu ocenu pet, definitivno bio bi power suit, with a skirt. Modna kuća Mona neretko obraduje nas odelima vanserijskog kvaliteta koja poručuju da uz svaku uspešnu ženu, logičnim sledom okolnosti, parira i moćno odelo.

Međutm, pomenuta etiketa koja iz sezone u sezonu diriguje najvrelije trendove servirajući vanvremenske komade, ovom narativu donela je neočekivani twist. Jednobojna odela su u redu. Ali kada chic kroju dodate print koji u fokus stavlja kamel boju prezentovanu uz bezbojne šljokice, koje zavisno od tačke gledišta prezentuju wet look, jasno je da baš takav komad uzima power suit epitet.

the girl in Mona outfit runs the office


Sledeći twist savršeno pristaje svakoj dominantnoj ženi u svojoj girl boss eri. Mona je pripremila odela čiji sastav karakteriše suknju i sako. A pomenuti komadi biće dovoljni da gotovo celu kancelariju okrenu za 360 stepeni. Žena sa stavom jeste ona koja nosi odevne komade koje potpisuje modna kuća Mona. A njeni koraci (u Moninim potpeticama) kroz dugačke kalcelarijske holove definitivno su najupečatljiviji.

U slučaju Hansa Kristijana Andersena, odelo ne čini čoveka. A ukoliko govorimo o Moninim komadima, oni definitivno kreiraju zaseban stav i alter ego ljudi koji ih nose.

Odela na čiji kroj gotovo niko ne ostaje imun, kompleti suknji i sakoa koji su nova generacija power suit-a ali i aksesoari koji čine must have, govorili mi o torbama u kojima će stajati naše poslovne fascikle, ili štikle koje najavljuju stylish ulazak u kancelariju, sasvim je svejedno. Mona u svom modnom klanu poseduje sve žene koje stilski dominiraju svojom kancelarijom. Ali i životom – and were hwre for it.

Naravno, Mona ne bi bila ono što jeste da nam pored svih gorepomenutih modela nije predočila kožne mantile i jakne. A budite sigurni da će oni trajati godinama i da će predstavljati šlag na torti gotovo svakog autfita.

she’s elegant (and bossy)


Ukoliko ste mislili da je našim stilskim igricama došao kraj, zaboravili ste da su odela samo početno slovo corpcore estetike. Iako pomenuti komadi čine ono za čime najčešće posežemo kada je odlazak na posao u pitanju, varijacija na corpcore temu ima stotinu. Opuštene haljine koje su jednako primerene za posao, udobne ali i sačinjene od kvalitetnog materijala, definitivno su jedan od najboljih izbora za stilski početak koorporativne sezone. One dugačke koje krasi kaiš oko struka definitivno su jedan od modela sa kojim nema greške.

Međutim, kada sat otkuca dugoočekivanih 17h, korporativne žene tek započinju svoje after hours. Išle na poslovne večere, zabave, koktele ili opušteni provod sa drugaricama jasno je da je PM attire must. U te svrhe, Mona se pobrinula da komadima koje svrstava pod novitete obuhvati i one idealne za aktivnosti posle posla.

Maxi haljina sa otvorenim leđima definitivno je jedna od onih sa naše liste favorita. S obzirom na to da nikoga ne može ostaviti ravnodušnim. Tu su i modeli koji prate već pomenuti kamel šljokičavi print. Ali i oni koje slobodno možemo upariti sa košuljom i učiniti ih ležernijim.

9-5 with / Mona


Sa dolaskom nove kolekcije modne kuće Mona, povratak u prve (modne) klupe jeste jedan od onih koje smo iščekivali. Power suit ideologija sada je prezentovana u potpuno autentičnom svetlu. A stilska autentičnost predstavlja imperativ gotovo svih komada koji je krase. Corpcore estetika potpisana od strane domaćeg modnog giganta dominantno će osvojiti best styled kategoriju svakog korporativnog kolektiva. Te možete biti sigurni da će stil Journal redakcije tokom devetog meseca činiti upravo head to toe Mona autfiti.

Foto: Mona

Učitati još
Zatvori