Papuče za bazen, visoke potpetice ili oba? MSCHF je prezentovao Flipped Flop štikle o kojima svi pričaju – a mi ih želimo
Papuče za bazen, visoke potpetice ili oba? MSCHF je prezentovao Flipped Flop štikle o kojima svi pričaju – a mi ih želimo

Papuče za bazen, visoke potpetice ili oba? MSCHF je prezentovao Flipped Flop štikle o kojima svi pričaju – a mi ih želimo

Kako nam noviteti u modnoj industriji ne dopuštaju da profite na našim karticama uložimo u nešto što stilsku igru ne stavlja u prvi plan, janso vam je da ova kreativna industrija i njeni produkti ne znaju za limit naših bankovnih računa. Često se okrećemo high-streetu i raznolikoj ponudi koja ga krasi, ali je sasvim jasno da su statement komadi koje pasionirano posmatramo rezervisani za highend etikete. Na našem modnom radaru našao je Mugler Robotic bustier korset, koji nas je svojim korenima podsetio na neprevaziđenu eru poznate kuće. Nastavljajući modnu sagu u glamuroznom narativu naleteli smo i na haljinu brazilskog brenda Fauve, dok smo romantiku prepisali čuvenim Cartier šibicama i vintage kolekciji pisama.

Međutim, ovog puta naša glamurozna lista dozvala je hypebeast narativ i stavila autentičnost na prvo mesto. Njujorški brend MSCHF još jednom oduševio nas je svojim komadima, i nakon viralnih crvenih čizama koje svojim siluetama podsećaju na balon, prezentovao Flipped Flop štikle. Stoga, donosimo sve o komadu koji preti da će postati jedan od najviralnijih ove sezone, spajajući papuče za bazen i visoke potpetice u jednom.

Showstopping shoe game


Pre nego se osvrnemo na novitete poznate kuće, vreme je za retrospektivu njenog dosadašnjeg rada. Naime, njujorški brend MSCHF od samog starta bio je zapažen zbog autentičnosti svojih cipela. Bile to čizme, štikle ili patike, MSCHF poseduje showstopping komade koji nisu za svakoga. Zapravo, u jednu ruku i jesu. Oni su za sve one čija modna igra ne zagovara basic ideologiju.

Koji god model ovog brenda da izaberete, jasno je da nećete proći nezapaženo. Pored autentičnosti, MSCHF svoje komade etiketira po dizajnerski pristupačnim cenama. Prošlogodišnja senzacija bile su čuvene Big Red Boots. Koje su podsećale na koheziju balloon silueta i čizama koje bi nosio glavni lik neke video igrice ili filmske fikcije. Sagu popularnog modela, brend nastavio je u kolaboraciji sa Crocsom dok je glavna zvezda kampanje bila Paris Hilton.

Nešto kasnije naše oko privukle su i čizme koje su na tren zaličile na kolaboraciju Timberlanda i Louis Vuittona, ali ih naravno potpisuje MSCHF.

MSCHF Flipped Flop heels


Od novog modela naravno očekivali smo showstopping look, te smo to i dobili. Mnogi bi rekli da su papuče koje pretežno nosimo na bazen i štikle u jednu ruku nespojive. Ali je MSCHF ujedinio baš ova dva sveta. I ne sumnjamo da će pomenuti model kroz svega par sati nakon svog lansiranja biti sold out. Naime, kako i samo ime kaže, cipele su napravljene od para papuča. Kreirane po uzoru na sandale, stavile su casual sporty look na visine potpetica. Kada ih pogledate sa strane, njihov profil izgleda kao savršeno sliveni spoj dve papuče, koje bi inače nosili na bazen, a sada su namenjene i noćnom izlasku. Jedna od zvezda kampanje, koja je u fokus stavila pomenute štikle, bila je i Bobbi Althoff, trenutna internet senzacija i host The Really Good Podcasa.

Pomenuti model moći ćete da poručite po ceni od 450 evra, na oficijalnom sajtu njujorškog brenda od 30. jula. I naravno, nalaze se na našoj wishlisti.

Foto: MSCHF / Instagram / @MSCHF

Učitati još
Zatvori