Kakvo (modno) proleće/leto 2025 prognoziraju JW Anderson, Simone Rocha i Richard Quinn?
Kakvo (modno) proleće/leto 2025 prognoziraju JW Anderson, Simone Rocha i Richard Quinn?

Kakvo (modno) proleće/leto 2025 prognoziraju JW Anderson, Simone Rocha i Richard Quinn?

U skladu sa pretežno kišnom sezonom, sa Nedelje mode u Njujorku prelazimo na London. Modna metropola Velike Britanije ove godine slavi 40. godina postojanja, a isto toliko važi i za onu Nedelju mode koja servira najbolje after žurke. London je zabava, Njujork su ulice, Milano grad trenda a Pariz onaj koji slavi couture. Tokom Nedelje mode u ovom kišnom gradu, svaka kolekcija u sebi imaju nešto british, jer ako njih pitate – Brits (always) do it better.

Kao fresh start ove funky nedelje, Nesni Dojaka vratila se u sam epicentar modnih konverzacija novom kolekcijom za proleće/leto 2025 uz saradnju sa Calvin Klein brendom. A šta nam to JW Anderson, Simone Rocha i Richard Quinn prognoziraju za ovu razigranu sezonu, donosimo u nastavku.

JW Anderson said girly?


Kolekcije koje smo na modnom kalendaru podvukli kao najisčekivanije, upravo su one iza kojih stoji Jonathan Anderson. Dok odbrojavamo do novog Loewe prezentovanja, JW Anderson servirao je tematiku kakvu nismo očekivali. Svoju novu kolekciju irski dizajner objasnio je kao onu koja neguje girly estetiku inspirisanu ni manje ni više nego njegovom sestrom.

Generalno, znamo da je Andersonova sestra inspiracija mnogih kreacija koje kreira, ali ga do sada nismo videli u girly maniru. Ovog puta na pisti sačekale su nas roze šljokice, saten uparen sa balloon siluetama ali i knit kreacije koje su se izdvojile kao favorit većine. Jasno je, na prvi pogled mnogi uopšte ne bi okarakterisali pomenutu kolekciju kao nešto girly. Ali je ovo jedan neočekivani take inovativnog Andersona koji iz sezone u sezonu servira modnu avangardu kojoj se dive apsolutno svi. Od paradajzasparagus torbe za Loewe, do roze šljokica za JW Anderson, put je veoma inspirativan. A baš taj put prezentovao je Jonathan novom kolekcijom za etiketu koja nosi njegovo ime. Ženstvenost kroz njegovu prizmu podjednako je šokantna, autentična, vanvremenska, jaka ali i girly.

JW Anderson S25
JW Anderson S25
JW Anderson S25
JW Anderson S25

Simone Rocha i torbe od tila kao must-have


Dok je Anderson bio ženstven na svoj način, Simone Rocha prezentovala je obožavane siluete čiji su dominantni materijali til i saten. Nova kolekcija bila je inspirisana lepotom plesa kao sporta u celosti, te kroz celu kolekciju možete primetiti naznake balletcore etstike, koju novim modelom patika želi da povrati i adidas. Torbe od tila izdvojile su se kao jedan od najautentičnijih komada, koje će kroz svega par dana rekreirati i high-street giganti. Te ukoliko zapazite mnoštvo pojedinaca koji sa sobom nose glomazne torbe od tila, Simone did it first. 

Pored očekivanih girly komada, veliku pažnju privukli su i oni koji su na sebi posedovali fotografije umetničkih dela irske umetnice Genieve Figgs, čija su dela pomenutoj kolekciji donela dozu umetničkog haosa. Veliku pažnju takođe privukla je i lokacija same revije, koja predstavlja dozu kontradiktornosti nežnim karnerima i tilu. U sklopu odaja Old Bailey-a, londonskog Centralnog Kriminalističkog Suda, održana je revija koja je u fokus stavila balletcore. Čudno ili ikonično, pitanje je, ali je činjenica da se mnoštvo komada našlo na našoj must-buy listi.

Simone Rocha S25
Simone Rocha S25
Simone Rocha S25
Simone Rocha S25

Richard Quinn channeling glamours bride


Richard Quinn oduvek znan je po svojim glamuroznim kreacijama, šljokicama, cveću, mladama i svemu što je WOW. Kao fokus nove kolekcije istakao je važnost oblačenja za sve one specijalne prilike, koje se na neki način izgubilo. U doba street style-a Richard još jednom servirao je bal, a posebno su se istakle i njegove glamurozne mlade. Jedan od komada koji miriše na profit definitivno je bela čupava bunda, koja je prezentovana u wedding maniru. Ipak, istu možete nositi i sa nešto ležernijon kombinacijom. Internacionalna klijentela u prvim redovima divila se kreacijama kojima je mesto na nekom prestižnom dvoru. Iste i te kako očekujemo na predstojećim crvenim tepisima.

Richard Quinn S25
Richard Quinn S25
Richard Quinn S25
Richard Quinn S25

Foto: Launchmetrics/spotlight / Instagram / @jw_anderson, @simonerocha_ /

Učitati još
Zatvori