Nedelja mode u Njujorku se privodi kraju – evo šta su nam servirali COS, Luar, Off-White i mnogi obožavani brendovi
Nedelja mode u Njujorku se privodi kraju – evo šta su nam servirali COS, Luar, Off-White i mnogi obožavani brendovi

Nedelja mode u Njujorku se privodi kraju – evo šta su nam servirali COS, Luar, Off-White i mnogi obožavani brendovi

Deveti mesec, iliti onaj najznačajniji u modi, uveliko je počeo, i na glamuroznim pistama takozvane Velike Jabuke otvorio poglavlje Nedelja mode širom sveta. Kada govorimo o tajmingu koji zadesi modne fanatike na Nedelji mode u Njujorku, izdavajmo onaj koji počinje 6. septembra a završava se okvirno 11. u mesecu. Za sada, na pomenutim pistama kolekciju prezentovao je Ralph Lauren, donevši boho sofisticiranost u duhu jedne od najobožavanijih destinacija, Hamptonsa. S druge strane, Maison Alaïa i Pieter Mulier još jednom dokazali su da 3D siluete inspirisane arhitekturom i umetnošću odnose primat. Svojim krojevima podsećajući na pređašnju kolekciju koja je načinila da pomenuta kuća predstavlja jednu od obožavanijih ove sezone, Alaïa još jednom našla se u samom epicentru modne industrije.

O modi sa ulica užurbane metropole smo govorili. Te se ovog puta osvrćemo na etikete čija su prezentovanja kao i komadi vredni pomena. U fokusu nalazi se Off-White, koji je u epicentar stavio dominaciju teksasa,  Carolina Herrera i njene playful siluete, COS i everyday staples, Michael Kors uz kaiševe koji neočekivano uzimaju primat kao i Luar revija, u čijem su se prvom redu našle Madonna i Ice Spice.

OFF-WHITE SS25

1 | Off -White


Američka etiketa koja važi za imperativ street style-a, rep kulture ali i fly estetike definitivno je Off-White. Na čelu sa kreativnim direktorom IB Kamarom, pomenuta etiketa prezentovala je DUTY FREE Spring Summer 2025 kolekciju. Uzimajući mesto u Brooklyn Bridge Parku, kolekcija definitivno odisala je duhom američkog pobneblja. Pomenuta etiketa poprilično je iznenadila modne fanatike, u prvi plan stavljajući kombinaciju boho i Cowboy core estetike. Ovaj pravac definitivno nije bio on brand za etiketu koja je poznata po svojim Nike kolaboracijama, baggy siluetama i dominantnom street style narativu. Ovog puta imali smo prilike da vidimo loose suknje obogaćene upečatljivim detaljima, haljine dubokog V izreza ali i dominaciju teksasa.

OFF-WHITE SS25
OFF-WHITE SS25

S druge strane, pozanata etiketa ostala je dosledna svojim sportskim korenima uz kombinezone, ali i komplete sa uskim duksevima. Sporty, american ali i boho definitivno su reči kojima možemo predočiti pomenutu kolekciju. Specifičan detalj takođe bio je i Off-White natpis na telima modela.

OFF-WHITE SS25
OFF-WHITE SS25
OFF-WHITE SS25

2 | COS


Dok su mnogi prezentovali prolećne i letnje trendove koje prognoziraju svojim krojevima, H&M-ova mlađa sestrica u društvu Emrate i Emme Roberts servirala je esencijalne komade jesenje i zimske sezone. Brend COS poznat je po svojim komadima koji predstavljaju kvalitetne ali i pristupačne dupe-ove onih koje servira The Row. Reputaciju izgradili su kroz staple komade, koji su vanvremenskog karaktera i ne poznaju trendovske ili generacijske granice. Sakoi, kombinezoni ali i dominacija crne i sive, obeležili su prezentovanje obožavanog brenda. Fokus bio je na samoj teksturi i kvalitetu materijala kao i filozofiji koju pomenuti brend vezuje za luksuz u celosti.

COS AW24
COS AW24

3 | Michael Kors


Američki dizajner Michael Kors, prezentovao je novu Spring/Summer 2025 kolekciju u sklopu Hudson Yardsa. Michael Kors ne predstavlja etiketu čija arhiva očarava, ili poseduje krojeve koji čine muzejske eksponate. Ali njegove kolekcije definitivno donose očekivane profite. Ukoliko pre nekoliko godina niste skupljali novac za Neverfull torbu koju potpisuje Louis Vuitton, vaša prva designer kupovina verovatno bila je Michael Kors torba. Iako mnogi krojevi pomenute etikete nisu najomiljeniji modnim fanaticima, činjenica je da nova kolekcija sluti odličnu prodaju.

Glomazni i upečatljivi kaiševi definitivno su aksesoar koji poentira on point tailoring kolekcije. U fokusu našli su braonkasti tonovi, dok su komadi koketirali preppy boho estetikom kao i onom koja u prvi plan stavlja kanclarijsku uniformu. Poseban utisak definitivno ostavio je trench kaput uparen s sivom rolkom koji čini staple svakog chic autfita. Floralni motivi su bili prisutni, dok je kolekcija u celosti na trenutak otkrivala inspiraciju crpljenu iz trendi modela modnih kuća kao što su Alaïa, Saint Laurent i Prada.

MICHAEL KORS SS25
MICHAEL KORS SS25
MICHAEL KORS SS25
MICHAEL KORS SS25

4 | Carolina Herrera


Nešto elegantniji manir u modne redove street style giganta donela je, naravno, Carolina Herrera. Poznata etiketa svoje ime izgradila je kroz odevanje mnogih prvih dama države čija entertaiment scena mami mnoge. Pri pomenu poznatog brenda, rame uz rame dolaze i vibrantne boje, ženstvene siluete, haljine za specijalne prilike ali i vanvremenski krojevi. Jedne od dominantnijih boja koje su obeležile OPTIMISM AT PLAY Summer 25 kolekciju definitivno bile su žuta, crvena i roze. Jednu od kreacija ponela je i Irina Shayk, a karo print i bujni floralni motivi bili su must. Dominacijom vibrantnog kolora i playful silueta, Wes Gordon, kreativni direktor brenda, istinski predočio je komponentu optimizma kroz svoje krojeve.

CAROLINA HERERRA S25
CAROLINA HERERRA S25
CAROLINA HERERRA S25

5 | Luar


Jasno je da je Nedelja mode koja okuplja neke od najpoznatijih zvanica definitivno ona koja kao svoju lokaciju selektuje Njujork. Ovog puta, prezetovanje Spring Summer 25 kolekcije Luar brenda okupilo je Madonnu, Ice Spice, Offseta i mnoge holivudske zvezde u svom prvom redu. Etiketa poznata po puffer jaknama, avangardnim krojevima ali i ikoničnoj Ana torbi, ovog puta u fokus svog proleća stavila je crnu boju kao i sheer tematiku. Krojevi koji definitivno prate i ističu liniju tela, ali i kompleti koji pozicijom svog monograma predstavljaju optičku iluziju, osvojili su pistu američke metropole.

LUAR SS25
LUAR SS25

Foto: Launchmetrics/spotlight / @carolinaherrera, @michaelkors, @cosstores /

Učitati još
Zatvori