Alaïa Winter Spring ’25: Rihanna u prvom redu, na pisti Kendall Jenner i Vittoria Ceretti
Alaïa Winter Spring ’25: Rihanna u prvom redu, na pisti Kendall Jenner i Vittoria Ceretti

Alaïa Winter Spring ’25: Rihanna u prvom redu, na pisti Kendall Jenner i Vittoria Ceretti

New York Fashion Week, kao jedna od najvažnijih manifestacija u svetu mode, redovno donosi uzbudljive i inovativne modne trenutke. Svake godine, prestižni događaj okuplja najistaknutije dizajnere i modele.  Dešavanja na NYFW-u diktiraju trendove koji će nam uslediti, kao i kreativne vizije koje će oblikovati sezonu, a i naše ormare. Ovog puta, brend Alaïa uspeo je da se istakne na poseban način, organizujući svoju reviju u Muzeju Guggenheim, što je dodatno produbilo značaj revije za zimsku i prolećnu sezonu 2025. godine.

Bringing the ’80s back?

New York Fashion Week: Alaïa Spring kolekcija za 2025. godinu

Brend Alaïa je osnovan 1964. godine od strane poznatog dizajnera Azzedine Alaïa. Poznat je po svojoj sofisticiranosti i posvećenosti slavljenju ženstvenosti i vanvremenske lepote. Ove sezone, Pieter Mulier, kreativni direktor brenda, odlučio je da svoju reviju prikaže u Muzeju Guggenheim, što je dodalo posebnu dimenziju ovom događaju. Guggenheim, sa svojom karakterističnom spiralnom arhitekturom, pružio je impresivnu pozadinu koja je obogatila celokupan doživljaj revije. Ili, kako pojedini mediji prenose, Guggenheim je postao modna pista.

Ova revija je evocirala značajnu povezanost sa prošlošću brenda. Mulier je uspeo da spoji klasične elemente sa savremenim pristupima, koristeći prostor Guggenheima na način koji je istovremeno inovativan i poštovan prema tradiciji. Termin klasičan koristimo s oprezom, s obzirom na to da se radi o komadima koji u potpunosti oživljavaju osamdesete i to na najbolji mogući način. Koža i pleteni materijali sa sci-fi estetikom dominirali su pistom. Takođe, lepršavost je bila značajan deo predstavljanja.

Rihanna, Kendall Jenner, Vittoria Ceretti…

Na pisti su se prošetale renomirane manekenke poput Kendall Jenner, Karlie Kloss i Vittorie Ceretti, dok je prisustvo poznatih ličnosti, uključujući Rihannu u prvom redu, dodatno osvetlilo glamur događaja. To internet-breaking prisustvo jedne od najvećih muzičko-kozmetičkih zvezda pojačao je izbor outfita: strapless custom-made Alaïa haljina.

Pieter Mulier je uspeo da unese novu energiju u prepoznatljive stilove brenda, kombinujući volumen i apstrakciju u svojoj kolekciji. Njegovi komadi, uključujući ethereal haljine sa izrezima i puffball stil, kao i viralne mrežaste baletanke, pokazali su kako Alaïa uspešno spaja tradiciju i modernost.

Takođe, ova revija u Guggenheimu još jednom potvrđuje značaj brenda Alaïa u svetu mode. Njihova sposobnost da spajaju eleganciju sa inovacijama čini ih stalnim izvorom inspiracije. Kako se događaji u Njujorku nastavljaju, biće zanimljivo videti šta će sledeće doneti modna scena.

Rihanna makes a grand entrance at the Alaia fashion show during NYFW
profimedia
new york fashion week alaia rihanna (4) profimedia-0905467337 kendall jenner
profimedia

Foto: Profimedia; Instagram: @maisonalaia, @pieter_mulier, @theobtittle

Učitati još
Zatvori