Nicola Brognano više nije kreativni direktor modne kuće Blumarine – razlog tome ostaje nejasan
Nicola Brognano više nije kreativni direktor modne kuće Blumarine – razlog tome ostaje nejasan

Nicola Brognano više nije kreativni direktor modne kuće Blumarine – razlog tome ostaje nejasan

Izgleda je igra prestola unutar modne industrije shvaćena suviše ozbiljno. Nakon niza neočekivanih odlazaka kreativnih predvodnika luksuznih modnih kuća, dočekala nas je još jedna vest istog narativa. Nicola Brognano napistio je Blumarine nakon četiri godine i niza uspešnih poteza koji su italijanski brend ponovo stavili na radar najpoželjnijih etiketa. Vizuelna manifestacija dvehiljaditih i prepoznatljivi leptiri ponovo su zaludeli fashion entuzijaste, a za to je bio zadužen niko drugi do Nicola Brognano čiji dizajni su predstavljali idealnu manifestaciju y2k estetike i prvobitnih dizajnerskih kodova Anne Molinari, osnivačice brenda.

Sporazumni raskid ili nepomirljive ideologije

Nicola Brognano postao je jedna od uticajnijih ličnosti kada je reč o moćnim dizajnerskim magovima koji bespogovorno utiču na klimu unutar modne industrije. Ipak, Marco Marchi pod čijim okriljem se nalazi i brend Blumarine, reklo bi se nije bio zadovoljan učinkom Brognanova. U saopštenjima se govori o sporazumnom rastanku, međutim ova odluka i dalje ostaje nerazjašnjena. Odlazak Alessandra Michelea iz Guccija bio je zaista dobro iskalkulisan s obzirom na to da se ubrzo dogodila smena stilova i Alessandrov kič nije bio dovoljno isplativ za istalijanski brend. Brognanova filozofija je i te kako aktuelna i njegovi dizajni jedni su od najpoželjnijih na tržištu, te je samim tim odluka o njegovom napuštanju Blumarinea u potpunosti nejasna.

Ko će zameniti Nicolu Brognanova?

Nikada brže nismo dobili odgovor na pitanje ko će zameniti kreativnog direktora koji se još uvek zvanično nalazi na pomenutoj poziciji. Naime, spekulisanja idu u pravcu dovođenja Waltera Chiapponija, nekadašenjg kreativnog direktora brenda Tod’s koji je poziciji napustio nakon poslednje kolekcije u septembru. Walter Chiapponi bio je kreativni direktor modne kuće Tod’s od 2019, iste godine kada Nicola dolazi u Blumarine, a prva kolekciju za brend bila je za sezonu Fall/Winter 20.

 

Foto: Instagram (@nicola_brognano)

Učitati još
Zatvori