Nike je objavio prvu oficijelnu kolaboraciju sa muzejem MoMA, kao i prvi pogled na nove AF1 patike
Nike je objavio prvu oficijelnu kolaboraciju sa muzejem MoMA, kao i prvi pogled na nove AF1 patike

Nike je objavio prvu oficijelnu kolaboraciju sa muzejem MoMA, kao i prvi pogled na nove AF1 patike

Once you go Nike

…nikada se ne vratite. Iako su se mnogi trendovi u sportskom svetu u poslednje vreme izmenili, čini se da su Nike fanovi ipak ostali verni svojom sportskom brendu. Nedavno smo govorili o Naomi Osaki kao promoterki nove Yoon Ambush x Nike kolaboracije, a ovog puta stižu nova vest. Tačnije, dve.

Nike je još jednom pokazao umetničku stranu svoje sportske ličnosti. Naime, od poznatog sportskog brenda koji je postao naš saveznik i u elegantnim prilikama stižu nam dve vesti. Obe podjednako zanimljive. Nike je prvi put oficijelno udružio snage sa Muzejem moderne umetnosti u Njujorku, a odmah zatim dozvolio svojim kupcima da pogledaju novo izdanje kultnih Air Force 1 patika.

MoMA x Nike – kolaboracija koju smo čekali

Nike i MoMA Design Store su predstavili svoju prvu zvaničnu saradnju kroz seriju proizvoda sa oznakom limited edition. Ova saradnja je nastavak dugogodišnjeg odnosa između Nike-a i MoMA Design Store-a. Ovog puta proširuju partnerstvo kroz ekskluzivne proizvode koji kombinuju pokret, stil i umetnost.

Serija proizvoda sa ograničenom edicijom počinje saradnjom na MoMA Nike Everyday čarapama. Svaki od ovih proizvod naglašava povezanost Nike-a i MoMA-e sa pokretom i dizajnom, inspirišući se svakodnevnim predmetima (kako to često bude slučaj u modernoj umetnosti). Iako ovo nije prva njihova saradnja, ovo je prvi put da se zvanični Nike x MoMA Design Store proizvodi pojavljuju na tržištu. Ključna godina u njihovom odnosu bila je 2017. godina. Te godine je MoMA Design Store i program kustosa Muzeja moderne umetnosti predstavio tri primera originalnog dizajna Nike Air Force 1 patika u izložbi Items: Is Fashion Modern?. Patike su bile deo izložbe koja je obuhvatala 111 odevnih predmeta i aksesoara koji su imali značajan uticaj na svet tokom 20. i 21. veka. Saradnja je nastavljena 2018. godine. Tada je MoMA Design Store lansirao OFF-WHITE™ by Virgil Abloh x Nike Air Force 1, uz zajedničke MoMA Nike Elite košarkaške čarape.

Fashion is (obviously) modern.

Prvi proizvod u najnovijoj seriji saradnje su MoMA Nike Everyday čarape. One se prepoznaju po ikoničnom Swoosh i MoMA brendiranju na listu. Motiv Just Do It je izvezen na prstima i čarape dolaze u klasičnim bojama: beloj, plavoj, zelenoj, roze i žutoj. Nike i MoMA pripremaju nove zajedničke proizvode koji će uskoro biti dostupni, a trenutno su na raspolaganju šarene čarape, dostupne online na MoMA sajtu.

Air Force 1 Low Dance Volt

Pored navedene vesti (moderno)umetničkog karaktera, Nike se sprema za upečatljivu sezonu sa najnovijim izdanjem Air Force 1 Low Dance patika u boji Volt. Ove patike nude bold izbor za AF1 liniju. Prekrivene su živahnom neon žutom bojom koja će vam zasigurno privući pažnju. Svetlucava žuta boja pokriva gornji deo patike, dok crni akcenti krase srednji sloj i gumeni đon. Swoosh, oznake na peti i oznake na jeziku imaju razigrani obrnuti Nike Air logo, što im daje jedinstven izgled. Ove patike će biti dostupne od 15. novembra 2024. godine, ekskluzivno na Nike-ovom sajtu.

Učitati još
Zatvori