Palace x Vivienne Westwood: Kolaboracija koja spaja visoku modu i street style
Palace x Vivienne Westwood: Kolaboracija koja spaja visoku modu i street style

Palace x Vivienne Westwood: Kolaboracija koja
spaja visoku modu i street style

Jedna od najvećih modnih buntovnica, Vivienne Westwood, ostavila je neizbrisiv trag u fashion industriji. Britanski streetstyle brend Palace, nastao 2009. godine, inspirisan je skateboard kulturom južnog Londona. Ove dve (modne) sile udružile su snage i napravile estetsku simbiozu za koju nismo znali da je moguća.

Oni su kreirali novi logo koji merguje njihove postojeće i time najavili ovu neočekivanu saradnju. U nastavku vam predstavljamo Palace x Vivienne Westwood kolaboraciju.

British legacy

Pankeri i skejteri u zajedničkoj misiji pokoravanja umivene svetske modne scene – upravo to je bila misija Palace x Vivienne Westwood kolaboracije.

Britanska modna scena oduvek je promovisala edgy dizajnere koji se nisu bojali komentara mainstream publike, i koji su kontinuirano pomerali granice globalne modne industrije.

Palace, koji je prvenstveno postao popularan pretežno među reperima, je brend čiji je imidž građen kroz razne kolaboracije. Umbro, Gucci i Supreme samo su neke od modnih kuća koje su im ukazale poverenje, a sada je red došao i na kreativno vođstvo koje stoji iza Vivienne Westwood imena.

Kampanju je slikao poznati streetstyle fotograf Soichi Aoki, a kolekcija zvanično izlazi 6. septembra.

Zašto su modne kolaboracije važne?

Na ovu temu smo pisali više puta a zaključak je uvek isti – marketing. Kolaboracijom dva brenda svaki pojedinačno vuče publiku i kupce onog drugog (i obrnuto). Marketing automatski ide na dva već izgrađena kanala, a hype je samim tim dvostruko veći. Svi lideri brendova novih generacija razumeju snagu modne kolaboracije i šta sve ona donosi. Ovde se spajaju dve naizgled potpuno drugačije estetike ali im je cilj isti – izdvojiti se iz mase fabrikovanih brendova.

Dok čekamo izbor brend ambasadora za ovu kolaboraciju analiziramo kampanjske fotografije i zaključujemo – buntovnici su ponovo u modi. Bili oni na visokim potpeticama na šniranje ili skejtu – they rule the fashion world.

Celu kolekciju možete pogledati OVDE.

Učitati još
Zatvori