Rosalía osvojila ulice Njujorka u vintage Issey Miyake haljini
Rosalía osvojila ulice Njujorka u vintage Issey Miyake haljini

Rosalía osvojila ulice Njujorka u
vintage Issey Miyake haljini

Nedelja mode u Njujorku prezentovala je svoje poslednje revije, ali street style koji je krasio ulice Velike Jabuke i dalje je jedna od onih tema o kojima pasionirano polemišemo. Bili vi deo front row sage ili jedni od onih koji čekaju ispred muzeja, hangara ili solitera unutar kojih se održavaju glamurozne revije, jasno je da smo svi tu for the fashion. Poznate ličnosti čiji uticaj omogućava istim da lansiraju gomile brandova i konzumentima svoje produkte prodaju kao next biggest thing, želeli ili ne predstavljaju ključni deo modne igre. Neki biraju da učestvuju u njoj i neprestano serviraju autfite koje želimo, dok drugi neuspešno ignorišu istu.

Jedna od onih devojaka čiji stil neprestano očarava upravo jeste španska pevačica Rosalía. Pevačica je ulicama užurbane metropole prošetala vintage Issey Miyake haljinu, koja je u modnoj industriji upamćena kao apsolutno remek-delo. A evo i zašto je pomenuti komad toliko poseban.

Profimedia

Previously with Rosalía


Španska pevačica, kao i mnogi, tokom pređašnje, pretežno vrele, sezone proživela je svoju brat summer sagu. Pojavila se na rođendanu Charli XCX s interesantnim buketom o kom je brujao ceo internet, više puta je viđena s jednim od najseksepilnijih muškaraca današnjice Jeremijem Allenom Whiteom i lansirala novu duetsku pesmu. S pevačicom Lisom izbacila je duet pod nazivom New Woman. Pomenuta pesma je nakon svega par sati svog lansiranja pridobila viralni epitet. Kada sagledamo leto iza nas, jasno je da je ono na neki način bilo u znaku Rosalíe.

Vintage manner on the streets of New York


Šetavši ulicama Njujorka, na putu ka jednoj od revija gde je sedela u prvom redu, španska pevačica ponela je vintage haljinu japanskog brenda Issey Miyake. Brend, osnovan 1970. oduvek važio je za jedan od onih koji je prezentovao sponu između mode i umetnosti u celosti. Upravo jedan od takvh komada koji evocira pomenuti narativ, koji je prvi put ugledao svetlost dana 2004. godine u sklopu Fall/Winter kolekcije, španska pevačica selektovala je kao svoju fashion killer kreaciju.

Pored autentičnog kroja, pomenuti model posebnim čini njegov print. On zapravo predstavlja nacrte japanske umetnice Aye Takano, koja je naslikala čitavu kolekciju 2004. godine. Poznato je da španska pevačica favorizuje Issey Miyake brend s obzirom na to da je već viđena u njegovim komadima. Ali je jasno da je pojavljivanje u pomenutoj haljini bilo i više nego ikonično.

Profimedia

Foto: Profimedia / @rosalia.vt /

Učitati još
Zatvori