Saint Laurent Summer 25: Yves Saint Laurent kroz prizmu Anthonija Vaccarella
Saint Laurent Summer 25: Yves Saint Laurent kroz prizmu Anthonija Vaccarella

Saint Laurent Summer 25: Yves Saint Laurent
kroz prizmu Anthonija Vaccarella

sex [ & suit ] maker / Vaccarello


Nedelja mode u Parizu je zvanično počela, u talk of the day kategoriju stavljajući neke od omiljenih etiketa današnjice. Milano rezervišemo za trendove koje će uskoro dupe-ovati high-street, Njujork za street style sa moodboard-a, London za autentičnost, a Pariz za one komade sa liste želja koji su najpoželjiniji i naglamurozniji.

Pariz je chic, srce mode, neobavezni seksepil i nonšalantna senzualnost. Stav koji odbija sve koji ne govore jezik s zavijenim r, i prevrće očima na sve Emily u Parizu koje na prvi dan novog modnog posla dolaze sa beretkom. Pariz je visoka moda, revije nad revijama, ali i Saint Laurent. Jedna od prvih ascojacija na ovu stylish metropolu definitivno je pomenuti brend, na čijem je čelu Anthony Vaccarello.

Francuska etiketa obožavana od strane mnogih, u rukama genijalnog Vaccarella savršeno neguje svoj seksepil ali i oštrinu. Poznati dizajner svoju viziju za Leto 2025 predočio je upravo iza Ajfelove kule, u poslovnim odajama Saint Laurenta. I to ne sa jednom, već sa dve revije.

Stigla je moda nad modom, stigao je Saint Laurent – a evo i kakvu nam sezonu prognozira, u fokus stavljajući svog osnivača, Yves Saint Laurenta.

Saint Laurent S25
Saint Laurent S25

Summer 2025


Kolekcija koja u fokus stvalja predstojeću sezonu, na neki način predstavila je omaž osnivaču kuće – Yves Saint Laurentu. Da li su vas kreacije sa revije podsetile na crno-bele slike na kojima Yves danonoćno crta u svom ateljeu sa stotinu papira oko sebe? Jedini tačan odgovor bio bi – da. Od sakoa sa duplim kopčanjem, upečatljivih naramenica pa do pantalona koje savršeno padaju, u koje su uvučene košulje sa oštrom kragnom – dobili smo Yvesov prêt-à-porter. 

 

Vaccarello savršeno razume da je Saint Laurent brend koji diriguje norme klasike, senzualnosti ali i predstavlja jedan od onih čiji su profiti zavidni, i koji se zapravo nosi. Ovi komadi pogodni su za svakodnevicu, i nisu tu da šokiraju, već da očaraju. Ovo su ona odela na koja potrošite malo bogatstvo, ali ih nosite tokom celog života.

Baš taj corpcore za visoki stalež, kreirao je Yves sedamdesetih godina prošlog veka, a danas mu je predočen omaž. U fokusu našle su se i chic naočare za vid, čiji je oblik Yves preferirao.

Glomazne zlatne narukvice i trench kaputi dodali su poseban pečat kolekciji, stavljajući apsolutno svaki komad iz iste na našu listu želja.

Saint Laurent S25
Saint Laurent S25
Saint Laurent S25
Saint Laurent S25

chic connection to Marrakech?


Na boho siluete koje trenduju ove sezone ni Vaccarello nije ostao imun, te nam je servirao dugačke sheer haljine, koje su krasili karneri i zemljana paleta boja. Ove kreacije bile su uparene sa kožnim bomber jaknama koje su im dodale notu poznatog Saint Laurent chic-a.

Anthony fantastično kroji, ali isto tako odlično razume igru i važnost aksesoara. Ono što su glomazne zlatne narukvice predstavljale tokom tailoring-a, sada predstavlja drveni nakit. Glomazne drvene perle, na neki način, predstavile su poveznicu sa drugim domom Yvesa, afričkim Marakešom. Lakoća krojeva, paleta boja i odabir aksesoara, ovog puta sproveo nas je od Yvesovog ateljea do njegove sfere mira. A ista danas predstavlja muzej.

Saint Laurent S25
Saint Laurent S25
Saint Laurent S25
Saint Laurent S25

Bella is back baby


Pored svega što je genijalni Vaccarello servirao svojom vizijom za Leto 2025, na pistu vratio je princezu naroda 21.veka. Bella Hadid, posle višegodišnje pauze, vratila se na pistu u Saint Laurent kreaciji. Već neko vreme Bella predstavlja Saint Laurent devojku, a ako nas pitate ovo je definitivno bio next logical step.

Bella prošetala je u crnom, savršeno krojenom, odelu uparenom sa belom košuljom i crnom kravatom koja je bila uvučena u isto. Pored činjenice da je Vaccarello servirao jednu od najisčekivanijih kolekcija sezone, u catwalk mode vratio je obožavanu Bellu Hadid.

Saint Laurent S25

Front row


Činjenicu da Vaccarelo priprema modni spektakl za pamćenje, poentiraju i zvanice koje iz prvog reda posmatraju komade koje će nositi IT devojke širom sveta. Pored Saint Laurent klana, koji čine mnoge poznate ličnosti poput Kate i Lile Moss, Zöe i Lennija Kravitza, u prvom redu našle su se Carla Bruni, Gwyneth Paltrow, Rosie Huntington-Whiteley, Devon Lee Carlson, Jasmine Tookes i mnogi drugi.

Međutim, najveću pažnju, naravno, privukla je Anna Wintour, koja je na reviju došla, iznenađujući, sa naočarama za sunce u ruci, ne na licu. Kasnije, prepustila je svom CC logou i crnom aksesoaru, koji ju je štitio od bliceva paparazza, da uzme primat.

Saint Laurent S25

Babylone book signing


Takođe, ne možemo izostaviti događaj koji je Saint Laurent održao samo nekoliko časova pred reviju, u svojoj knjižari Babylone, gde je poznata glumica i režiserka Zoë Kravitz potpisivala primerke SL editions knjige u kojoj je glavna akterka. Ovog puta iza objektiva stajao je Purienne, dok se Saint Laurent klanu sada pridružila i Kate Moss sa svojim primerkom knjige.

Ova izdanja u fokus stavljaju Vaccarellove muze i Saint Laurent devojke, koje plene seksepilom, chic-om i senzualnošću istovremeno.

Summa summarum, jasno je da je Vaccarello prezentovao jednu od najboljih kolekcija sezone.

Foto: Launchmetrics/spotlight / Instagram / @zoeisabellakravitz /

Učitati još
Zatvori