Da li je sportski brend Ellesse ponovo cool?
Da li je sportski brend Ellesse ponovo cool?

Da li je sportski brend
Ellesse ponovo cool?

Ako nešto volimo da vidimo to je dobro promišljen comeback jednog brenda. Mnogi kultni brendovi, koji postoje duže od pedeset godina, prolazili su kroz razne ciklične faze. Par godina bili su vodeće marke u mainstream modnih krugovima da bi onda, iz nekog razloga, bili potpuno zaboravljeni. Uz dobre rebranding i marketing strategije većina njih u nekom trenutku uspe da povrati svoju popularnost ali onda nailaze na novi izazov – kako da je održe?

Kada su sportski brendovi u pitanju u poslednjoj dekadi svoj comeback doživeli su Fila, Reebok i Puma a sada je red došao i na Ellesse. Sa novom kampanjoj okrenuli su se (i dalje aktuelnoj) old money estetici i servirali nam novi kreativni pravac.

Da li je sportski brend Ellesse opet cool?

Osnivač ovog brenda, Leonardo Servadio, brend je pokrenuo davne 1959. godine u italijanskoj oblasti Umbria. Brend je prvenstveno bio fokusiran na proizvodnju kvalitetne ski opreme da bi se, u jednom momentu, uspešno integrisao u teniske krugove. U jednom momentu ugovore sa ovim brendom imali su Tommy Haas i Anna Kournikova. Kroz svoje sportsko delovanje brend je zagazio u fudbalske i bokserske vode ali je, takođe, postao deo lifestyle kulture.

Pre skoro trideset godina brend je kupila londonska grupacija Pentland i od tada ima kreativno vođstvo nad svime što izlazi pod Ellesse etiketom.

Ellesse revival

Nedavno nam je, na društvenim mrežama, pažnju privukla nova kampanja brenda inspirisana old money estetikom. Na profilu italijanskog brenda naglašeno je da je legacy koji je Leonardo Servadio ostavio za sobom implementiran u svaki komad garderobe i obuće uz poruku koja glasi – unapolegetically italian.

Uz dobru art direkciju i dizajn sigurni smo da svaki (nekada popularni) brend može ponovo da proživi svojih pet minuta slave. Internet danas pruža lak pristup ka ciljnim grupama a na brendovima je da to iskoriste. Ono što takođe može da bude od pomoći je i neka neočekivana kolaboracija. Make Ellesse grest again. 

Foto: Instagram / @ellesse

Učitati još
Zatvori