Večiti rivali u novoj kampanji za Louis Vuitton: Rafael Nadal i Roger Federer by Annie Leibovitz
Večiti rivali u novoj kampanji za Louis Vuitton: Rafael Nadal i Roger Federer by Annie Leibovitz

Večiti rivali u novoj kampanji za Louis Vuitton: Rafael Nadal i Roger Federer by Annie Leibovitz

Dva večita rivala, Rafael Nadal i Roger Federer, sa teniskog terena preselila su se na planinske vrhove Dolomita u Italiji, i to za potrebe smimanja nove kampanje francuske modne kuće Louis Vuitton.

Njih dvojica odabrana su za kampanju koja slavi “Core Values” i posvećenost tome da u nečemu budete najbolji. Federer i Nadal ovom prilikom pričali su o svom zdravom rivalstvu dugom preko 20 godina kao i misiji koju je svako od njih imao kada je zakoračio u teniske vode.

Federer VS Nadal

Pored Novaka Đokovića, koji je proglašen najboljim teniserom na svetu, Federer i Nadal su, poslednje dve decenije, obeležili svet belog sporta. Njihovo rivalstvo na terenu ali i prijateljstvo van njega osigurali su im kampanju za jednu od najpoznatijih modnih kuća na svetu, koju je fotografisala legendarna Annie Leibovitz.

“Na terenu smo se trudili da konstantno izazivamo jedan drugog zarad napretka u igri i osvajanja teniskih rezultata do kojih nikada ne bismo došli da nije postojalo rivalstvo među nama. Van terena naš odnos je evolvirao iz jakog takmičarskog rivalstva u jedno iskreno, lifelong prijateljstvo koje se desilo jer gajimo veoma slične životne vrednosti”, rekao je Federer.

Teniseri koji su obeležili sva važna takmičenja u poslednje dve decenije i redefinisali pogled na pojam rivalstva izjavili su da su, metaforički, morali da osvoje mnogo planinskih vrhova tokom igranih mečeva kako bi danas bili tu gde jesu. Od najvećih uspeha Federer je izdvojih čak 17 osvojenih Wimbledon titula, dok se Nadal osvrnuo na svoj uspeh na šljaci i njegovih 14 pobeda na turniru Roland Garros.

Putevi koji su ih pretvorili u legende

Sama lokacija koja je odabrana za snimanje kampanje u vidu planinskih vrhova sjajno simbolizuje njihovu poziciju na kraju maestralnih karijera. Oba tenisera veoma su ponosna na svoja dostignuća u sportu, ali istovremeno i van njega.

„U mojoj karijeri postigao sam mnogo više nego što sam očekivao i mogao da sanjam na samom početku ali, na kraju dana, najvažnije nasleđe koje želim da ostavim generacijama koje dolaze je to kakav sam čovek i koje vrednosti su za mene prave“, za sam kraj zaključio je Nadal.

Roger je osvrnuo i na činjenicu da je već neko vreme u takozvanoj penziji, te da konačno ima vremena da putuje sa porodicom na mesta koja su mu važna, kao i da svoju decu konačno može da upozna sa kulturama čije vrednosti veoma ceni. Nadal je, takođe, nedavno postao otac po prvi put i verujemo da će uskoro imati vremena da se na isti način posveti svojoj porodici. Svoje rivalstvo ostavljaju na terenu, a prijateljstvo nastavljaju da neguju kroz dalji život.

Foto: Louis Vuitton / Instagram / @louisvuitton

Učitati još
Zatvori