Victoria’s Secret Fashion Show is back – da li se (posle svega) radujemo Viktorijinim Anđelima i povratku ikonične ere?
Victoria’s Secret Fashion Show is back – da li se (posle svega) radujemo Viktorijinim Anđelima i povratku ikonične ere?

Victoria’s Secret Fashion Show is back – da li se (posle svega) radujemo Viktorijinim Anđelima i povratku ikonične ere?

Ispratili smo trudnoću Hailey Bieber, EREWHON kolaboraciju Kendall Jenner i novi ljubavni status Gisele Bündchen, ali šta je ono što spaja ove tri manekenke. Ista branša jeste jedan od odgovora ali onaj trenutno nama bliži i koji smo dugo isčekivali upravo je Victoria’s Secret. Teško je reći da nam je ovaj brend nedostajao, kako zbog njegovih dosadašnjih skandala tako i zbog generalnog modela poslovanja. Ali, s druge strane ne možemo negirati da su revije i Angels terminologija bili malo je reći ikonični. Nekada je san svake devojke bio da postane Viktorijin Anđeo, dok sada ovu titulu izbegavamo. Brend je i dalje tu, zapravo nikada nije ni otišao samo smo ga, iz i više nego razumljivih razloga stavili on hold. Međutim, ono što duži vremenski period nismo videli su revije. Victoria’s Secret fashion show se ponovo vraća, nakon šest godina, a evo šta možemo da očekujemo od ovog brenda.

Back from being cancelled


Victoria’s Secret brend dao nam je i više nego dovoljno povoda da zapravo ne želimo više da budemo deo ove anđeoske sage. Naime 2019. godine, ovaj brend naišao je na pucanje sa svih strana. Ed Rezak, tadašnji vođa marketinga ovog brenda, u javnosti je izneo i ne tako lepe komentare u vezi s transrodnim i plus size modelima. Ne samo što su bile upućene uvredljive konotacije na račun ove ciljne grupe, već je ovaj skandal pratio i Jeffrey Epstein slučaj, čoveka koji je uz pomoć ostalih članova Victoria’s Secret tima zlostavljao i ucenjivao tadašnje manekenke. Ovu radnju pratio je Victorias Secret: Angels and Demons dokumentarac. Jeffrey Epstein zbog svojih kriminalnih dela završio je u zatvoru, u kom je izvršio samoubistvo 2019. godine.

Then, back to the runway (in fall)


Viktorijini Anđeli, kao koncept, u poslednje vreme nisu bili favorizovani međutim poznati brend najavio je novo poglavlje. Zvezde novijih kampanja predstavljaju plus size modeli te je brend mislio da je na ovaj uspeo da izniveliše kompletnu situaciju. Da li smo im oprostili, teško je reći ali ne možemo kriti da jedva čekamo sledeći Victoria’s Secret Fashion Show i da se nadamo da će isti proći bez skandala.

Manekenke vraćaju svoja krila, a tako i Victoria’s Secret priželjkuje da se još jednom vrati na noge. Ko će biti muzički gost i dalje ne znamo, ali se radujemo povratku Viktorijinih anđela.

Učitati još
Zatvori