Oda grčkoj boginji kroz „Penelope’s Dream“ summer kolekciju brenda Vidak Teodora
Oda grčkoj boginji kroz „Penelope’s Dream“ summer kolekciju brenda Vidak Teodora

Oda grčkoj boginji kroz „Penelope’s Dream“ summer kolekciju brenda Vidak Teodora

Na obalama legendarnog grčkog ostrva Itake, koje preti da zameni Milos (IT ostrvo ove sezone o kome smo pisali), gde se mitovi prepliću sa stvarnošću, domaća dizajnerka Vidak Teodora @vidakteodora predstavlja je svoju novu kolekciju. U ovoj magičnoj atmosferi, gde je svaki kadar ispunjen prirodnom lepotom i kulturnim nasleđem, moderna elegancija susreće drevne priče. Pod nazivom Penelope’s Dream, nova kolekcija koju potpisuje Vidak Todora donosi komade koji odišu sofisticiranošću i savremenim dizajnom. A snimanje na Itaki dodatno naglašava bezvremenost i jedinstvenost ove kolekcije. Spremite se za modno putovanje kroz prostor i vreme, gde se klasična lepota i moderna vizija savršeno spajaju.

Itaka kao inspiracija

Kako smo napomenuli, kampanja je fotografisana na grčkom ostrvu Itaka. Baš ova lokacija odabrana je zbog svoje duboke simbolike i veze sa Penelopom, heroinom Homerove Odiseje. Penelopa je sinonim za vernost, strpljenje i snagu, ali i za mudrost i inteligenciju kojima se suprotstavljala patrijarhalnom sistemu. Itaka, kao mesto njenog dugog čekanja i vernosti, idealna je pozadina za priču koju je dizajnerka želela da ispriča.

Ova kolekcija, koja nosi naziv Penelope’s Dream slavi prirodnu eleganciju i unutrašnju snagu svake žene. Baš kao što je to radila i Penelopa, koja je kroz svoju inteligenciju i mudrost pokazala pravi oblik ženske snage.

Penelope’s Dream – oda grčkoj boginji

Beli i zemljani tonovi dominiraju novom kolekcijom, simbolizuju čistoću, jednostavnost i povezanost sa prirodom. Oni reflektuju Penelopinu čistoću duše i snagu karaktera. Drapiranja i plisirani detalji podsećaju na njeno tkanje, koje je bilo simbol njenog strpljenja i vernosti,. Ali i mudre prevare kojom je održavala svoju slobodu. Zemljani tonovi simbolizuju stabilnost i očuvanje, baš kao što je Zemlja simbol žene.

Tkanje, kao centralni element Penelopine priče, simbolizuje stvaranje i unišavanje, kontrolu nad vlastitim životom unutar ograničenja koje joj je nametnulo društvo. Ovaj čin predstavlja njenu kreativnost i sposobnost da manipuliše situacijom u svoju korist, proširujuci značenje njenog lika kao kompleksnog prikaza ženskog iskustva, snalažljivosti i moći preobražaja.

Vidak Teodora

Vidak Teodora

Odluka da bude i model je proizašla iz njene želje da personalizuje kolekciju i dodatno naglasi njenu poruku. Smatra to prilikom da slavi žensku slobodu i prirodnu lepotu tela kroz sopstveni dizajn. Kroz ovu kampanju, želela je da prikaže snagu koja dolazi iz sposobnosti da se mudro i odlučno nosimo sa izazovima.

Biti i dizajner i model je izazovno, ali i neverovatno ispunjujuće. To mi omogućava da direktno prikažem svoju viziju i povežem se sa publikom na dubljem nivou. Kroz ovu ulogu, mogu autentično preneti osećaj slobode i elegancije koje svaki komad kolekcije nosi.

Vidak Teodora

Foto: Milan Marković
Model: Teodora Vidak
Nakit: @nakit_unikat_shop
Lokacija: Itaka, Grčka

Učitati još
Zatvori