Breaking news: YSL dizajner Stefano Pilati kreiraće kapsulnu kolekciju za Zaru – i ne možemo da dočekamo
Breaking news: YSL dizajner Stefano Pilati kreiraće kapsulnu kolekciju za Zaru – i ne možemo da dočekamo

Breaking news: YSL dizajner Stefano Pilati kreiraće kapsulnu kolekciju za Zaru – i ne možemo da dočekamo

Ako je jedna stvar sigurna, to je činjenica da će Zara uvek naći način da obraduje svoje verne kupce. Njihova zimska i letnja sniženja već dugo su najiščekivanija – i najkompetetivnija. Popularnost brenda ne tiče se samo odeće. Zara Home brend podjednako je uspešan dodatni brend španskog konglomerata. Tu je i Zara Café u Atini, otvoren u maju 2024. godine. Naposletku – i njihovi parfemi neki su od najvoljenijih u high-street ponudi. Poznati su po sličnostima sa onim skupljim mirisnim notama – tako je Journal tim pronašao Zarin dupe za parfem Daisy, brenda Marc Jacobs.

Dobre vesti su ponovo tu. Tiču se kolaboracije brenda sa Stefanom Pilatiem, čuvenim dizajnerom koji je poznat po radu za brend Yves Saint Laurent. Naime, vesti glase – Zara x Stefano Pilati kolaboracija je u pripremi. Kapsulna kolekcija koja će se uskoro pojaviti je nešto što željno iščekujemo – saznajte detalje.

Zara x Stefano Pilati – kolaboracija iz snova


Stefano Pilati jedan je od najslavnijih savremenih dizajnera. Poznat je po svom plodnom radu za brend Yves Saint Laurent, a i njegov lični stil prepoznatljiv je u modnim vodama. Zbog toga, ne čudi činjenica da ga je brend Zara zaposlio na novom projektu. Tako će Stefano Pilati u kolaboraciji sa Zarom kreirati kapsulnu kolekciju. U istoj će se naći oko 50 komada odeće za muškarce – i nešto manje, njih 30, za žene.

Što se obuće i aksesoara tiče – ni oni neće izostati. Italijanski dizajner svoj lični stil, ali i godine iskustva u high-end modnom svetu, pretočiće u novu kolekciju nastaloj u saradnji sa Zarom. Da vesti budu još bolje? Saznali smo da će modnu kampanju fotografisati niko drugi nego Stevel Meisel, proslavljeni američki fotograf. Meisel je i ranije sarađivao sa Zarom – i to 2023. godine, na kolekciji Steven Meisel New York.

Budući da Zara uživa veliki uspeh svaki put kada uradi pomalo niche kolaboraciju, nismo suviše iznenađeni (najviše smo radosni) što će sledeća biti upravo sa Pilatijem.

Stefano Pilati profimedia-0271468585

Što se Pilatijevih skorašnjih projekata tiče, on je prethodnih godina najviše radio na liniji odeće za muškarce i nebinarne osobe brenda Random Identities. Taj brend proizvodi i distribuira u saradnji sa modnom kućom Dover Street Market Paris. Vesti o limitiranoj kolekciji za Zaru tek su se pojavile – a svi se već radujemo. Ista će se na tržištu pojaviti već početkom oktobra – i mi pripremamo profile za što brži Add to cart momenat.

Stefano Pilati profimedia-0271468582

Foto: GABRIEL BOUYS / AFP / Profimedia / Instagram (@stefanopilati)

Učitati još
Zatvori