Kakve veze Cindy Crawford i Kaia Gerber imaju sa novim načinom online kupovine u Zari?
Kakve veze Cindy Crawford i Kaia Gerber imaju sa novim načinom online kupovine u Zari?

Kakve veze Cindy Crawford i Kaia Gerber imaju sa novim načinom online kupovine u Zari?

Zara je smislila novi oblik online shoppinga, a u tome su im pomogle supermodel Cindy Crawford i njena ćerka Kaia Gerber. Zara Streaming je online event koji uz Cindy i Kaiju, predstavlja i novu kolekciju. Zvuči zbunjujuće, ali je zapravo zabavan koncept. Jedino je upitno hoće li zaživeti. No, uz ovakve zvezde i novi pristup prikazivanja kolekcija, nije ni bitno.

Zara Streaming feat. Cindy i Kaia

feat. Chappell Roan. Mama i ćerka se voze u autu i pevaju hit poznate Chapell Roan Good luck, babe! je video koji nam je privukao pažnju da saznamo o čemu se tačno radi i kakv je ovo model online shoppinga. Tri dana ranije, Zara je na Instagramu najavila Zara Streaming. Objava nam nije otkrivala puno, samo da će se u njoj pojaviti Cindy i Kaia i da će kolekciju stilizovati Carlyne Cerf de Dudzeele, francuska stilistkinja i umtnička direktorka. I onda smo shvatili u čemu je caka.

Video na Zarinoj stranici, koji je još uvek dostupan online, prikazuje Cindy i Kaiu kako dolaze na set i isprobavaju stvari iz nove kolekcije. Pritom ih stilizuje Carlyne Cerf de Dudzeele. Video je opuštene prirode, skoro pa dokumentarne, vidi se celokupan set, Cindy i Kaia pričaju s ljudima na setu, naručuju kafu… Sve deluje kao običan video za novu kolekciju. Ali nas i dalje buni taj streaming deo. Nakon nekog vremena, na ekranu se prikazuje traka s odevnim komadima koje u tom trenutku na sebi nose i Cindy i Kaia. Komade naravno možete odmah kupiti, a celi video je interaktivne prirode. Traje 35 minuta i prikazana je cela kolekcija.

 

Zara i nova shopping metoda

Kada kliknete na bilo koji odevni komad iz kolekcije, ispod fotografija će biti i video s isečkom u kojem Cindy i Kaia isprobavaju tačni taj komad. Iako gledamo dve žene kojima sve dobro stoji, ovaj način online kupovine bi mogao zaživeti jer je interaktivan, zabavan i odlična inspiracija za styling, s obzirom na to da ih stilistkinja oblači i kombinuje komade iz kolekcije na licu mesta. Hoćemo li u budućnosti gledati sve više ovakvih online koncepta, vreme će pokazati. Zasad je Zara Streaming dostupan u SAD-u, ali voleli bismo videti i kako bi funkcionisao kod nas.

Foto: Instagram (@cindycrawford, @carlynecerfdedudzeele)

Preuzeto sa: Journal.hr

Učitati još
Zatvori